Return to site

Henkilöbrändäys antaa suunnan viestinnällesi

· henkilöbrändäys,asiantuntijabrändi,imago,työnantajakuva,sosiaalinen media

Kun olet kirkastanut päämääräsi ja osaamisesi, on aika tehdä suunnitelma, miten parhaiten viestit siitä ulkoisille sidosryhmille.

Jos työskentelet asiantuntijana toisen palveluksessa, on tärkeää muistaa noudattaa yrityksen tai julkishallinnon organisaation viestintäpolitiikkaa sekä sosiaalisen median ohjeistuksia. Ideaalissa tapauksessa organisaatio mahdollistaa asiantuntijan substanssiosaamisen ja yksityiselämän puolelta kumpuavien kiinnostuksen kohteiden näkyväksi tekemisen. Siitä hyötyvät molemmat.

Yrittäjällä on huomattavasti enemmän vapausasteita brändäämisen suhteen. Hän voi valita brändääkö itsensä vai tuotteen, yrityksen tai palvelukonseptin

Henkilöbrändäyksen pohjatyö on oman suunnan määrittelyä

Brändäyksessä tulee erottaa kaksi tasoa:

  1. Oman henkilöbrändin luominen

  2. Oman brändin kasvattaminen

Henkilöbrändin luomisella tarkoitan niiden arvojen ja ominaisuuksien tunnistamista, jotka halutaan ottaa osaksi omaa brändityötä. Nämä antavat brändille suunnan. Esimerkiksi oman brändini ytimessä ovat rohkeus, luovuus ja ilo. Muita tärkeitä teemoja ovat yrittäjähenkisyys ja luontoarvot.

Mutta pelkkä ydin ei riitä. Se olisi kuin tuote ilman pakkausta. Brändin suunnan pitäisi näkyä kaikessa viestinnässä:

- pukeutumisessa ja imagossa

- fonteissa ja väreissä

- verkkosivujen tai blogin ilmeessä

- valokuvissa

- videoilla

- sosiaalisessa mediassa

- käyntikorteissa

- jne

Vasta viimeisenä tulee varsinainen brändin rakennus. Se on systemaattista markkinointiviestintää brändisi suunnan mukaisesti eri kanavissa: sosiaalisessa mediassa, blogissa, haastatteluissa ja erilaisina asiantuntijapuheenvuoroina tai esiintymisinä.

Henkilöbrändäys on elämän mittainen matka. Brändi ei ole staattinen vaan elää ja hengittää ajassa. Ihan kuten sinäkin. Näin ollen brändiä tulee myös päivittää ja tehdä yksilötason vuosisuunnitelma, jossa voit tarkentaa kurssia esimerkiksi kerran vuodessa tai kun elämääsi tulee jokin isompi murrosvaihe ja muutos.

Jos olet valmis muutokseen, niin ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika ilmaiseen keskusteluun. Valmennus on aina kahden kauppa. Ensimmäisen keskustelun tarkoitus on selvittää olisimmeko juuri me hyvä tiimi sinun tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Lämmöllä,
Heli
 

Heli Sirkiä (BBA, MBA) on sertifioitu imagokonsultti ja erikoistunut arvolähtöiseen henkilöbrändäykseen. Hän auttaa kansainvälisestä urasta kiinnostuneita henkilöitä ja yrityksiä markkinoimaan osaamistaan ja saavuttamaan unelmansa.