Return to site

Anonyymit Asiantuntijat

Kuinka voi markkinoida asiantuntijuutta ilman identiteettiä?

· asiantuntijabrändi,yritysbrändi,työnantajakuva,sosiaalinen media

Kuinka voi markkinoida asiantuntijuutta ilman identiteettiä? No ei tietenkään mitenkään.

Asiantuntijan some-näkyvyydestä ja asiantuntijabrändistä on puhuttu jo muutamia vuosia. Silti sen hyötyjä ei mielestäni ole täysin ymmärretty.

Asiantuntijalle itselleen se on oiva tapa lisätä tunnettuutta ja kasvaa oman alansa mielipidevaikuttajaksi ja siten edistää itselleen merkityksellisiä ja tärkeitä asioita työssä ja sen ulkopuolella. Yritykselle se on mahdollisuus lisätä kiinnostavuutta, luottamuspääomaa sekä alentaa myynnin ja markkinoinnin kustannuksia. Media ja erilaiset tapahtumanjärjestäjät kiittävät, kun asiantuntijoiden löytäminen helpottuu. Se säästää toimittajien ja tuottajien arvokasta aikaa.

Yritys voi myös ottaa aktiivisen roolin tuottamalla asiakkaitaan kiinnostavaa sisältöä. Yrityksen omat asiantuntijat ovat mitä parhainta materiaalia; paljon tehokkaampaa ja edullisempaa kuin kaupallinen yhteistyö ulkopuolisen some-vaikuttajan kanssa. Asiantuntijaviestintä tukee myös verkostoitumista ja nopeuttaa tiedottamista tärkeissä asioissa.

Miksi meillä sitten on niin paljon kasvotonta asiantuntijuutta?

Näkyväksi tuleminen vaatii yhtäältä rohkeutta ja toisaalta myötämielistä suhtautumista yrityksen suunnalta. Tarvitaan ainakin:

  • asiantuntijan oma halu ja tahtotila astua julkisuuden valokeilaan
  • yrityskulttuuri, joka on linjassa asiantuntijan arvomaailman kanssa
  • halua avata yrityksen toimintaa julkisuuteen
Luonnollisesti tämä edellyttää yhdessä laadittuja sosiaalisen median pelisääntöjä ja tarvittaessa asiantuntijoiden valmennusta henkilöbrändäykseen liittyvissä kysymyksissä.

Yhdessä markkinoinnin ja henkilöstöhallinnon kanssa toteutettu yrityksen asiantuntijabrändien strategiaprosessi antaa hyvät edellytykset osaamisintensiivisten yritysten profiilin nostoon. Siitä hyötyvät niin työntekijät, yritys ja asiakkaat kuin muutkin sidosryhmät.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää henkilöbrändin ja yritysbrändin yhteensovittamisesta, ota yhteyttä ja jutellaan lisää.

Lämmöllä,
Heli
 

Heli Sirkiä (BBA, MBA) on sertifioitu imagokonsultti ja erikoistunut arvolähtöiseen henkilöbrändäykseen. Hän auttaa kansainvälisestä urasta kiinnostuneita henkilöitä ja yrityksiä markkinoimaan osaamistaan ja saavuttamaan unelmansa.