Return to site

Henkilöbrändäys lähtee sisältä

· henkilöbrändäys,asiantuntijabrändi,imago,hyvinvointi,uravalmennus

Henkilöbrändäys on prosessi, joka lähtee aina sisältä ulospäin. Se vaatii rohkeaa itsensä ja tosiasioiden kohtaamista. Henkilöbrändäys perustuu aitouteen. Sen tavoitteena on luoda haluttu tulevaisuus aktiivisella toiminnalla ja viestinnällä. Henkilöbrändäyksellä kehität elämääsi haluamaasi suuntaan ja puhuttelet juuri sellaisia asiakkaita ja henkilöitä, joiden kanssa haluat työskennellä tulevaisuudessa.

Henkilöbrändäyksellä voi olla hyvinkin erilaisia tavoitteita:

  • Julkisuuden henkilöt, artistit ja urheilijat voivat hyödyntää tunnettuuttaan tekemällä erilaisia yhteistyösopimuksia ja rakentamalla aktiivista vuorovaikutusta kannattajiensa kanssa.
  • Työnhakijat ja asiantuntijat voivat tuoda omaa osaamistaan ja persoonaansa paremmin esiin ja hakukoneiden löydettäväksi.
  • Yrittäjät voivat tehdä osaamisestaan tuotteita myytäväksi verkkokaupassa ja luoda uusia tulovirtoja.

Esimerkiksi body painting -taiteilija voi tuotteistaa osaamisestaan erilaisia palveluita kohderyhmien tarpeiden mukaisesti tai myydä teoksiaan verkkokaupassa. Ihmisten ilahduttamisesta nauttiva konsultti voi rakentaa palvelukonseptin, joka vahvistaa työhyvinvointia ja rakentaa positiivista yrityskuvaa erilaisissa tapahtumissa.

Sosiaalisessa mediassa mielikuvia ja mielleyhtymiä on vaikea hallita. On siis uskallettava olla aito, erotuttava rohkeasti ja laitettava tunteet peliin. Se puhuttelee ihmisiä enemmän kuin faktat ja järkipuhe.

Henkilöbrändäyksen ytimessä on kysymys "miksi?"

Oletko miettinyt, miksi sinä teet sitä mitä teet? Onko se vain sattumien summa vai kertooko se sinun sisäisestä motivaatiostasi, arvoistasi ja mihin haluat pitkällä aikavälillä päästä?
Onko sinulla kristallinkirkas päämäärä ja syy, miksi heräät aamulla innostuneena ja energisenä? Vai laahaudutko arkiseen aherrukseen päivä kerrallaan ilman sen kummempaa tarkoitusta?

Työskentelin itse aiemmin markkinoinnin ja mainonnan parissa. Tein kohderyhmäanalyysejä ja kampanjaseurantaa isoille brändeille. Kuitenkin kaipasin jotain enemmän. Pelkkä markkinointikampanjoiden suunnittelu tunnetuille kuluttajatuotteille ja myynnin seuranta ei tuntunut merkitykselliseltä. Halusin auttaa ihmisiä kertomaan paremmin omasta osaamisestaan, korostamaan parhaita puoliaan ja markkinoimaan ylpeänä tuotteitaan tai palveluitaan tarinoiden avulla. Sillä osaamistahan meillä Suomessa on. Olemme hyvin koulutettu kansa, mutta emme välttämättä ole mestareita kertomaan, mitä hyötyä osaamisestamme muille on.

Pakkauksesta vedetään johtopäätöksiä sisällöstä. Siksi on tärkeää, että mietimme miltä näytämme ja miten itsestämme viestimme. Tämä pätee niin valokuviin, ulkoiseen olemukseen kuin verkkoläsnäoloonkin. Mielestäni jokainen ihminen voi olla omalla tavallaan kaunis. Ulkoisen olemuksen merkitys työmarkkinoilla on myös taloustieteilijöiden todistama. Me itse voimme vaikuttaa siihen, mitä muille näytämme. Rahalla se toki on helpompaa, mutta pienelläkin budjetilla ja luovuudella saa ihmeitä aikaan.

Henkilöbrändäysprosessissa kartoitamme arvosi, määrittelemme lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteet, löydämme sinulle sopivan pukeutumis- ja kommunikaatiotyylin ja tuunaamme Linkedin profiilin tavoitteitasi vastaavaksi. Sekä paljon muuta.

Kannustan sinua tekemään rohkean päätöksen; löydä itsellesi luontainen tapa viestiä osaamisestasi äläkä enää pidä kynttilääsi vakan alla piilossa.

Lämmöllä,
Heli
 

Heli Sirkiä ( BBA, MBA) on sertifioitu imagokonsultti ja erikoistunut arvolähtöiseen henkilöbrändäykseen. Hän auttaa kansainvälisestä urasta kiinnostuneita henkilöitä ja yrityksiä markkinoimaan osaamistaan ja saavuttamaan unelmansa.